About/Bio

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”

                                      Ansel Adams

Volg mij ook op Instagram.

All rights reserved © 2011 Karen Winnubst Fotografie

Karen Winnubst (1971 Windhoek, Namibië)

2011-2015 gestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam

Ik ben opgegroeid als een echt buiten kind, geboren in Namibië.  Hoewel we in de stad woonden, waren we altijd buiten. De vakanties brachten we door aan de ruige kust met zijn uitgestrekte, verlaten stranden en de hoge zandduinen. De liefde voor de natuur is hier begonnen. Nadat we verhuisd zijn naar Nederland heb ik een toeristische opleiding gevolgd en veel van de wereld gezien. Tijdens deze reizen is mijn interesse voor fotografie begonnen. Gewoon als amateur, naast mijn baan als management assistente. Na de geboorte van mijn jongste kind, besloot ik dat het tijd werd om naast mijn commerciële vaardigheden, ook mijn creatieve brein meer te stimuleren.

In 2011 ben ik gestart bij de Fotoacademie in Amsterdam. Naast de techniek, heb ik hier vooral geleerd om de fotografie op een conceptuele manier te benaderen. Mijn specialisatie werd in de loop van de opleiding het maken van portretten, maar de liefde voor de natuur bleef. 

 

Nu bestaat mijn werk uit landschap/kunstfotografie, liefst in serie, waarbij vormen en structuren belangrijk zijn. De natuur staat centraal; overweldigend, ruig en krachtig, maar tegelijk ook sereen en rustgevend, waarbij het nietige van de mens hierin mij fascineert. In de natuur voel ik mij thuis. Ik fotografeer veel in mijn eigen omgeving, op het strand of in de duinen, maar ik vind het ook heel fijn om de wereld rond te reizen om nieuwe landschappen te ontdekken.

Eenmaal thuis voeg ik, in mijn digitale 'donkere' kamer, een extra creatieve laag toe aan de beelden. Ik schilder als het ware met mijn fotografie. Hiermee wil ik de kijker intrigeren en de beelden nog meer mijn eigen signatuur geven.

 

Karen Winnubst

 

Tel: 06-21913090

email: karen@winnubstfotografie.nl

 

​​​Lid van:

KZOD, beroepsvereniging van Haarlemse kunstenaars

www.kzod.nl

DuPho,

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied. www.dupho.nl

 

 

 Email: karen@winnubstfotografie.nl  -  Tel: 06-21913090

     

 All rights reserved © Karen Winnubst Fotografie