About/Bio

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”

                                      Ansel Adams

Volg mij ook op Instagram.

Karen Winnubst (1971 Windhoek, Namibië)

gestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam

Ik ben opgegroeid als een echt buiten kind, geboren in Namibië.  Hoewel we in de stad woonden, waren we altijd buiten. De vakanties brachten we door aan de ruige kust met zijn uitgestrekte, verlaten stranden en de hoge zandduinen. De liefde voor de natuur is hier begonnen.


Mijn werk bestaat uit landschapsfotografie, liefst in serie, waarbij vormen en structuren belangrijk zijn. De natuur staat centraal; overweldigend, ruig en krachtig, maar tegelijk ook sereen en rustgevend, waarbij het nietige van de mens hierin mij fascineert. In de natuur voel ik mij thuis. Ik verzamel (fotografisch) landschappen, van mijn eigen omgeving, het strand en de duinen, maar ik vind het ook fijn om de wereld rond te reizen om nieuwe landschappen te ontdekken.


Eenmaal thuis voeg ik, in mijn digitale 'donkere' kamer, een extra creatieve laag toe aan de beelden door verschillende landschappen met elkaar te combineren of te spelen met kleuren en structuren. Ik schilder als het ware met mijn fotografie. Hiermee wil ik de kijker intrigeren en de beelden nog meer mijn eigen signatuur geven.
 

 

Karen Winnubst

 

Tel: 06-21913090

email: karen@winnubstfotografie.nl

 

​​​Lid van:

KZOD, beroepsvereniging van Haarlemse kunstenaars

www.kzod.nl

DuPho,

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied. www.dupho.nl

 

 

All rights reserved © 2011 Karen Winnubst Fotografie

 Email: karen@winnubstfotografie.nl  -  Tel: 06-21913090

     

 All rights reserved © Karen Winnubst Fotografie

© Copyright Karen Winnubst