top of page

About/Bio

Karen Winnubstzw.jpg

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”        Ansel Adams

Karen Winnubst (1971 Windhoek, Namibië)

gestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam

Ik ben opgegroeid als een echt buiten kind, geboren in Namibië.  Hoewel we in de stad woonden, waren we altijd buiten. De vakanties brachten we door aan de ruige kust met zijn uitgestrekte, verlaten stranden en de hoge zandduinen. De liefde voor de natuur is hier begonnen.


Mijn werk bestaat uit landschapsfotografie, waarbij vormen en structuren belangrijk zijn. De natuur staat centraal; overweldigend, ruig en krachtig, maar tegelijk ook sereen en rustgevend. Ik verzamel (fotografisch) landschappen, van mijn eigen omgeving, het strand en de duinen, maar ik vind het ook fijn om de wereld rond te reizen om nieuwe landschappen te ontdekken.

De foto die op locatie wordt genomen, is slechts het beginpunt. Door daarna te ‘schilderen’ met mijn beelden, te spelen met kleuren, het toevoegen van allerlei lagen, wil ik de intensiteit van het beeld verhogen. Het doel is om de kijker mee te nemen in mijn aandacht voor de texturen en details van de natuur. Het gaat mij niet om de fotorealistische weergave, maar om mijn kijk op de pracht om ons heen. Rust en harmonie zijn, bewust en onbewust, de overkoepelende kenmerken van mijn fotografie. Ik vind het fijn om de stilte te vangen in mijn beelden.  

 

Karen Winnubst

 

Tel: 06-21913090

email: karen@winnubstfotografie.nl

 

​​​

 

 

 

 

 

 

All rights reserved © 2011 Karen Winnubst Fotografie

bottom of page